Autisme en werk

De stap naar werk is voor mensen met autisme vaak erg groot en de huidige arbeidsmarkt is niet altijd voldoende aangepast aan mensen met autisme. Helaas zitten veel mensen met autisme daarom thuis. Zonde, want zij bezitten vaak vele unieke kwaliteiten die zo onbenut blijven! 

 

Indigo vzw organiseert daarom verschillende projecten om de kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met autisme te verbeteren. Mimosa

 

In ons project Mimosa begeleiden we mensen met autisme naar een werkervaringsplek in de vorm van vrijwilligerswerk. Eenmaal op de werkvloer wordt zowel de werkgever als de vrijwilliger ondersteund door één van onze jobcoaches. Lees hier meer over Mimosa.Maak er werk van!

 

In onze training Maak er werk van! kunnen (jong)volwassenen met autisme actief aan de slag om hun  arbeids- en sollicitatievaardigheden te verbeteren. Lees hier meer over de training. 

Maak er werk van! is ontwikkeld in samenwerking met GOB De Ploeg vzw. De training is specifiek ontworpen voor mensen met een autismespectrumstoornis die op zoek zijn naar werk. Er bestaan ook gerelateerde trainingsprogramma's voor ouders, werkgevers/collega's en begeleiders van mensen met autisme. 

Gegevens

Adres:

Goswin de Stassartstraat 9
2800 Mechelen

Telefoon: 015 34 27 30
Email: info@indigovzw.be